Foreningen blev stiftet i 1990 og henvendte sig dengang udelukkende til karpefiskere. Sådan er det ikke længere i dag, da de fleste karpefiskere alligevel også dyrker andre former for ferskvandsfiskeri. Foreningen henvender sig i dag til alle ferske Specimenfiskere i Danmark.

Foreningen har i den tid den har eksisteret haft 7 formænd. Den stiftende formand var Kenth Esbensen, som var formand frem til 1993, hvorefter posten gik til Thomas Vedel, som også har været redaktør for "Karpen" i en del år. Da Vedel trak sig tilbage i 2000 overtog Thomas Sanotra formandsposten og var formand frem til 2003 hvor Henrik Arvedsen, som tidligere var kasserer, overtog formandsposten i et enkelt år. Siden januar 2004 er det Thomas Bryld der har overtaget formandsposten. Bryld havde før dette, et par års erfaring i bestyrelsen og var medstifter af vestgruppen under Danske Karpefiskere i 2001. Siden har han været medstifter af samtlige udvalg, som du kan læse mere om under præsentation af de enkelte udvalg, eller du kan få et overblik under "Hvem er Danske Karpefiskere". I 2007 overtog Peder Lichtenberg formandposten. Peder havde forinden været ansvarlig for fællesindkøbsudvalget. 2009 gik formandsposten til Michael Seide der har siddet i bestyrelsen siden 2007.

Kenth Esbensen

Thomas Vedel