Tur til Oostende (Belgien) 2023

Antal tilmeldte: 3/16 Pris: 0 DKK Lokation:
Oudenburgsesteenweg 184
8400 Oostende, Belgien
Dato:
30-08-2023 18:00
03-09-2023 00:00
Sidste frist for tilmelding:
31-05-2023
Beskrivelse

🚗🎣🇧🇪Skal du med til Belgien i uge 35 2023? (LÆS MERE OM PRIS I BESKRIVELSEN NEDENFOR)

Nikolaj Deleuran Larsen arrangerer en tur i samarbejde med foreningen, som I kan melde jer på. 

Der laves en deltagerliste senere som opdateres løbende så alle kan følge med i hvem der deltager. 

Deltag rigtig gerne som teams🙏 

Nikolaj har skrevet følgende detaljeret beskrivelse 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

I uge 35 2023 tager jeg atter til Belgien, nærmere bestemt Oostende / Oudenburg for at fiske efter deres kanal karper, hvis du har lyst kan du tage med. 

Afgang fra Danmark onsdag aften den 30. august og hjem igen søndag den 3. september om morgenen. Køreturen er inkl. Tank/tisse/spise/rygepauser ca. 10 timer, afgang fra DK ca. kl. 19 så er vi fremme ved 05-tiden torsdag morgen.

Fiskekort til området er 48 euro hvilket er ca. kr. 360 ( 2022 pris ) og gælder for to stænger, vi må fiske døgnet rundt de fleste steder. Der er 70 km kanal at boltre sig på.

For at du kan køre ind i de større Belgiske byer skal din bil registreres forinden for at sikre at den ikke udleder mere co2 end de tillader, registreringen er gratis men der er en sagsbehandlingstid på op til 14 dage (det tog ikke så lang tid for mig, men det er nok smart at være i god tid og tilladelsen gælder i mere end et år fra den er udstedt )

Økonomi: ud over de kr. 360 til fiskekort så kommer der transport. Der skal køres ca. 2000 km ( tur retur )+ evt. færge eller bro for dem der kommer fra Sjælland, samt det der skal køres der nede, der er dog ikke langt mellem pladserne så det er hvad man selv gør det til. 

Der er supermarkeder nær ved samt div fastfood kæder, der findes selvfølgelig også restauranter (Belgierne er kendt for at deres fritter er bedre end franskmændene selv om de ikke er meget for at indrømme det i frankrig 😉 ) Jeg har ikke erfaringer med at spise ude og mit forslag vil da også klart være at man spiser ved bredden. Jeg tænker vi laver en fælles brunch om lørdagen.

Turen der ned: Vi mødes ved en rasteplads syd for Hamborg så vi samler troperne og følges ad der fra jeg tænker det vil være ved 22-23- tiden.
Alle udgifter afholdes individuelt.
 
Tilmeldingsfrist 31. Maj 2023 nærmere info vil følge herefter. 
(Vi har besluttet at sætte et maks på 16 deltager)
 
Er man nysgerrig på området kan man se Eurobanx 1 ( den hedder bare Eurobanx ) på Youtube fra NASH TV hvor deres første stop er Oostende eller søge på Tom Maker Belgium, han fisker præcis de kanaler vi kører efter.
Her opfordres til at være ”on the move” da fiskene patruljerer kanalerne præcis som vi kender det fra Lammeren.

 

Destination Oostende

 

 

For ca. halvandet år siden efter fik jeg den tanke at tage til Belgien for at fiske karper, ideen kom dels fra inspiration fra Nash tackles podcast ”off the hook” hvor de fortalte om de Belgiske kanaler, hvor mange muligheder der er og at det kun koster 48 euro for et fiskekort der gælder i et helt år til Belgien, en anden ting der tiltalte mig var at eftersom mit eget karpefiskeri som så mange andres startede i Lammefjordskanalerne, var det svært ikke at give de Belgiske kanaler et skud. Jeg havde ligeledes hørt en del om kanalerne i Holland i starten af 90érne så mon ikke det måtte være noget af det samme i Belgien.

Ca. samtidigt faldt jeg over Monkey Climber Magazine, et blad og en webshop der sælger mercandise i form af tøj, bobbins, pop ups og meget andet med en kraftig tråd tilbage til 80érne og 90érne, den gang jeg selv startede med at fiske og Rod Hutcinson classic baits var på sit højeste. Indehaveren af Monkey Climber Magazine Gio Vanhooren har ved flere lejligheder været med i Eurobanks filmene og i starten af den første af filmene fisker de netop kanalerne i Oostende, hvor Monkey Climber Magazine har sit hjemsted.

 Jeg skrev til Gio i forbindelse med et køb om mulighederne for at fiske i Belgien og fik ret kort efter svar, ” Du skal være så velkommen, jeg kan hjælpe dig med spots i Oostende / Brugge området og måske kan jeg få tid til at komme og kigge til dig” afsluttet med hilsenen ”Tail og friendship” Det var en meget lovende besked og det medførte at jeg fik sat en dato på turen, 8.-11- september 2022. Ca to måneder før skrev jeg igen til Gio, han kvitterede med 5 spots i kanalerne i Oudenburg og links til at købe Belgisk statstegn.

Det er efter min mening klart det bedste at være to mand afsted så efter et lille opslag på DKSF og KMT, fik jeg kontakt til Emil som jeg har fisket med i Lammeren til festivallen et par gange og også hilst på i Skanderborg ved en enkelt lejlighed.

Vi startede ud hjemme fra mig onsdag aften efter aftensmaden og kl. 05.02 landede vi ved kanalen i Oostende, det var stadig mørkt og lysene langs vejen lyste både kanalen og vejen op, nu var vi her sgu og det så lige præcis så fedt ud som vi havde håbet på.

 

Emil som er en sand mester i at finde spots havde fundet et lille knæk på en af sidekanalerne hvor, der også var dannet en lille sø ved siden af kanalen så efter at have kigget lidt på et par af de andre spots besluttede vi os for at slå os ned der. Jeg var nødt til lige at besøge en tank for at låne faciliteterne og få en lille kop kaffe, allerede på vej tilbage ringede Emil mig op og fortalte at han havde haft en fisk på som han desværre havde mistet igen, inden jeg kom helt tilbage, havde han haft kontakt med endnu en fisk så det var med ret store forventninger at jeg fik gjort stængerne klar, en lige over på den anden side med en Scopex squid cultured pop up og så en ca. 25 meter ned ad kanalen til venstre for mig.

 

Jeg havde en lille bro lige ud for min plads og selv om det er ret så luksus så giver det lidt udfordringer med at gøre rodpoden ordentlig fast, men jeg tænkte at det nok skulle gå… efter en time fandt jeg ud af at det slet ikke var nok at presse spidserne af bankstickne ned i rillerne mellem brædderne i broen, min venstre stang smeltede totalt ned i et skrigende udløb og væltede hele opstillingen. Jeg fløj op og fik fat i stangen og havde god kontakt med min første belgiske karpe, vi havde fået at vide at de fisk der gik i de her kanaler var ”mindre” så jeg havde startet ud med mine 9 fods 2,25 lbs stænger. Jeg skal lige hilse og sige at den her fisk ikke havde hørt noget om at den var lille, den tog et udløb på ca. 50 meter længere ned af kanalen og efter en hektisk fight kunne vi nette en flot skælkarpe på 10,5 kg. Jeg var helt blæst bagover og var meget meget tæt på at skrive til min chef at jeg aldrig kom hjem igen og kyle telefonen i kanalen. En time efter kom run nr. to samme stang, samme agn og samme historie med rodpoden. Denne gang var det en 7,5 kg skælkarpe der ikke kunne stå for mine Scopex squid. Emil og kiggede på hinanden og udbrød nærmest i kor at det her er jo ”Lammeren på steroider”.

 

Efter en velfortjent lur tog vi en tur ind til Gent for at hamstre lidt boilies og lidt proviant til turen, vi havde spurgt Gio om tackleshops i området og var blevet anbefalet Hengelsport Deporter i Gent. Hengelsport Deporter er en tilsyneladende lille butik. Når man kommer ind i stueetagen, ser man de hvad der ligner en helt almindelig grejbutik om end ret vel lagerførende i mange af de gængse mærker inden for mede og karpefiskeri. Jeg havde været lidt rundt og samlet et par små ting og ledte efter et lidt større udvalg af boilies og agn da indehaveren kom hen til mig og fortalte mig at der jo var to etager mere oven på, efter at have lagt de ting jeg havde samlet på disken, gik turen oven på for at se et rimeligt stort rum kun med boilies og flavours og alt hvad hjertet kan begære. Etagen højere oppe var en stor udstilling af bedchairs og bivies. Jeg behøver vist ikke at fortælle at besøget efterlod et ret så synligt ar på min netbank. Det blev en tidlig aften da vi begge var trætte og det viste sig at være et klogt valg da natten bød på endnu to fisk, denne gang var de lidt mindre som lovet men igen var det ikke noget de selv havde fået besked om, de kæmpede bravt.

 

 

 

Fredag morgen gav en brasen, den største jeg nogen sinde har set.

Vi havde fra turens start aftalt at vi skulle prøve lidt forskellige pladser så i mellem bygerne fredag formiddag fik vi pakket bilen igen og turen gik nu mod Groot Keignaart en sø som har forbindelse til kanalerne. Inden da skulle vi lige besøge Gio i Monkey Climber HQ, efter lidt søgen ( mest fordi vi kørte efter den gamle adresse i Oostende) fandt vi MC HQ i Oudenburg, et lille byhus med en New Yorker lejlighed på 1. sal som også fungerer som kontor for Monkey Climber Magazine og hjem for Gio og hans familie, i baghaven var en større ombygning i gang, en udvidelse af lagerkapaciteten da der er ret så travlt i forretningen. Gio viste os den underste etage som fungerer som lager for MC og der stor det ret klart at det på ingen måde er fråds at bygge til. Kælderen bugnede af mercandise og kasser fulde af pop ups både Monkey Climbers egen men også fra forgotten flavours, jeg endte med at købe tre tubs med der fra, Green Beast som er et samarbejde mellem forgotten og MC, og så whisky og Maple fra forgotten.

 

 

 

 

Lige bag huset ligger en side kanal til Gent-Brugge Oostende kanalen som Gio bruger til test af sine boilies. Efter en lang og hyggelig snak om løst og fast men nok mest karpefiskeri drog Emil og jeg videre mod Oostende hvor Groot Keignaart ligger. Vi parkerede ved en ruin af et hus som ligger i den ende af søen hvor den møder kanalen.

 

Vi gik ned og fandt vores pladser, vi valgte den ende af søen der lå tættest på udløbet til kanalen. Vi mødte en af de lokale fiskere som meget venligt delte ud af sine erfaringer og fortalte os meget indgående om de fisk de havde sat ud i søen, blandt andet en ret så stor portion spejlkarper i størrelsen 1-3 kg som han havde nummererede billeder af, han bad os om at i fald vi fangede en af dem at give ham besked samt at veje dem og tage så mange billeder som muligt. Han var bare nede for at se til sin plads og for at forberede til at han skulle fiske dagen efter. Vi fik rigget til og sat bivier op i et ret så heftigt blæsevejr.

 

Kort tid efter mørket faldt på kom det første hug og Emil kunne lande sin første belgiske skelkarpe efter endnu en hektisk fight. Vi kom den i en sling og lagde os til at sove igen men ca. to timer efter var der gang i Emils bidmelder igen endnu en skælkarpe gled over netsnoren i skæret fra vores to pandelamper, den anden sling kom i brug og så var det god nat igen, vi nåede lige at få yderligere to timer og så måtte vi atter ud af fjerene. Igen havde Emil heldet med sig helt tæt op ad den anden bred.

 

 Lige inden daggry vækkede min venstre bidmelder os og efter en kort fight kom fisken tæt på land, den havde dog ikke givet helt op og svømmede langs vores egen bred ned og satte sig i en gren, den sad virkelig uhjælpeligt fast og jeg måtte en tur i wadersne for at få løsnet linen, heldigvis var fisken stadig på.

 

 Efter en kort foto session i mørket fik den lov at svømme videre igen, alle pladser i slings var besat på daværende tidspunkt. Det blev lyst og vi fik fotograferet Emils fisk. Kort tid efter var der bud efter min højre stang, et rig placeret ca. 5 meter ude under et birketræ på en plads som var blevet fodret med jævne mellemrum havde nu givet pote, endnu en belgisk skælkarpe måtte lige op og vende en tur på bredden.

Der skete ikke så meget mere den dag og natten faldt på, det var meget varmt natten mellem lørdag og søndag og fuldmånen skinnede for fuld effekt lige ind i min bivy, jeg faldt i søvn og blev vækket kl. 05 igen af min højre stang ude under træet, denne gang kunne jeg efter en kort fight lande en af de små spejlkarper som søen huser, en sød lille fyr på 3,25 kg med et ret stort ar på den ene side sandsynligvis efter mødet med en skarv, vi døbte ham Arne og tog en del billeder fra flere vinker som vi sendte til vores nye ven Benny.

”Arne”

 Benny der i øvrigt dukkede op lørdag ved middags tid, satte sig 50 meter længere ned ad bredden og fangede 8 karper og smed 4 på nok ca. 10 timer, han kom forbi på vej hjem og gav lidt tips til andre søer og fortalte at han altid fiskede en boilie på bunden med en fake majs på toppen.

Det var tures sidste fisk og i mellem os fangede vi alt 10 skælkarper mellem 10,5 kg og nok ca. 4 kg og så den ene spejlkarpe.

Samtlige af de fisk jeg fangede blev taget på Scopex squid cultured hookbaits ca. 50/50 fordeling mellem pop up og bottombaits, jeg brugte to typer rig til pop ups, det ene et ronnie claw rig med en str. 6 krog, det andet Julian Cundiffs version af et multirig, jeg valgte at bruge plastik bait screws og så ”grave” lidt ud i den dej der sidder uden på pop upén for at sikre at skruen kom helt ind i selve pop upén. Jeg brugte også to forskellige bundtackler, et godt gammeldags blowback rig med et pænt langt hair og så et Slip D på Emils opfordring, i begge tilfælde twister str. 6, til slip D brugte jeg dog den udgave med det lange skaft. Alle mine kroge er modhageløse og jeg landede 7 ud af 8 fisk inklusiv den ene der sad fast. Der er for og i mod modhageløse kroge, nogen mener at kroge med ”micro barb” er bedre da de ikke skader munden så meget som modhage løse, jeg har fannget mine sidste 11 fisk på modhageløse og har aldrig set en skade på nogen af fiskene pga. krogen.

Gio kom og besøgte os søndag morgen med morgenbrød og lidt souvenirs i form af en MC kop og et par belgiske øl til hver, vi havde endnu en hyggelig snak inden vi pakkede det sidste og vendte snuden mod Danmark.

Vi tager helt sikkert afsted igen og jeg kan klart anbefale en tur til Belgien, der er fisk i alle kanalerne som jeg har forstået det, så det er bare med at finde et godt sted og give det et skud. Har du fået mod på at tage af sted er du velkommen til at kontakte mig for lidt praktiske detajler som fiskekort, køretilladelse til de belgiske byer ( som er gratis men for at sikre at din bil ikke er af den forurenende slags ) jeg kan også sætte et par punkter i et kort for dig hvis du ønsker.

Jeg var ude i min lokale sø her i søndags og kunne jo næsten kun blive skuffet og ganske rigtigt måtte jeg konstatere at jeg sgu nok bor i den falske ende af Europa, Oostende er den rigtige ende hvis du spørger mig. Det var en fed oplevelse og det med den falske ende er selvfølgelig sagt med et smil, karpefiskeri i Danmark kan virkelig også noget og når det kommer til stykket handler det jo hverken om antal eller størrelse men om at komme ud og nyde naturen, skulle en lille karpe få lyst til at smage lidt på en pop up eller hvad man nu har er det jo bare en bonus.

 

Tight lines til jer alle der ude 😊 

 

 

Kontakt info

Disse informationer er krævet til at gennemføre online betalinger i henhold til de nye EU regler for sikker online betaling (3D secure). Læs mere omkring dette her.

Pris: 0 DKK