Kenneth Bojsen Pedersen, udvalgsansvarlig for størudvalget

stoerudvalg@karpefiskere.dk

 

Jeg har fisket siden jeg var en helt lille dreng hvor jeg og min far delte interessen, den gang var det hovedsageligt Vejen å og Kongeåens Ørreder og Stalling der blev fisket efter med enten fluestangen eller en alm stang med prop og orm :-) Der er tilbragt rigtig mange hyggelige timer langs den ene eller anden å.Da jeg blev 20 år flyttede jeg hjemme fra og fiskeriet blev lagt lidt på hylden så det kun blev til enkelte små ture gennem årene, Der var pludselig andre interesser / pligter der fyldte ( fester, Kvinder, barn, virksomhed og hus, )

 

Men efter at fiskeriet mere eller mindre havde været lagt på hylden i 15 år kom tiden og interessen heldigvis tilbage.
Her begyndte jeg at udforske hvilke fisk jeg kunne fange i Div søer i området og blev hurtig temmelig interesseret i gedde fiskeriet :-) I 2017 så jeg en salgs annonce på Facebook med et rodpod og bidmeldere og tænkte at det kunne jeg da godt bruge når gedderne skulle overlistes med noget død agn :-) Da jeg hentede grejet ved sælger stod vi og snakkede om vores fiskeri og hun spurgte om jeg nogensinde havde prøvet at fiske Stør, det havde jeg ikke da jeg på det tidspunkt slet ikke vidste at man kunne fange stør i Danmark. Hun fortalte lidt om hvor man kunne fange dem og opfordrede mig til at prøve det en dag.Da der var gået ca en uge kontaktede hun mig igen da hun havde hørt at Lystfiskergården i Roust ville afholde et arrangement hvor man kunne komme ud og prøve stør fiskeriet.

 

Ved dette arrangement fangede jeg min første stør ( en Russisk stør på 12,2 kg ) På samme dag var der en af de andre der fangede en Hvid stør på ca 30 kg, efter at have set denne for mig kæmpe fisk og selv havde fanget min første stør var jeg total solgt til dette fiskeri :-)Det er siden blevet til en del ture rundt til flere af de Stør vande der findes her i landet og 2 gange har jeg været i Tyskland ved La Motta.
I 2019 var jeg i Canada og prøve kræfter med de vilde hvide stør i deres naturlige element i Fraser & Harrison river.

 

Siden jeg startede dette fiskeri i 2017 er det blevet til 563 Stør af Div arter, med den største på 79 kg.
Fiskeriet i de naturlige søer er dog ikke blevet droppet og jeg nyder lige så meget at sidde ved en sø og fiske Feks Gedder, Karper og Suder :-)

 

Nicolaj Thisted, udvalgsmedlem i Størudvalget

stoerudvalg@karpefiskere.dk

 

Nicolaj Thisted

30år bor på Mors med kone og 2 børn
 
Har været jæge og lystfisker siden barnsben indenfor p&t, fjord, sø og har så været aktiv størfisker i 1,5-2 år hvor jeg har besøgt tæt på alle størvande i Jylland og Fyn en del gange efterhånden, og er ved at have sindssyg mange stør på samvittigheden fordelt på pt 9 forskellige stør arter.
 

Jeg vægter samvær og hygge meget højt. Ved størfiskeri for mig er hyggen vigtigst og kun en bonus at få fisk i slyngen!

Har en side på facebook og Instagram som hedder "Jægeren&Lystfiskeren Fra Mors"
 
Planerne for i år er at få mange flere stør i slyngen og komme til Sjælland et par gange og prøve noget ukendt vand af startet lidt arrangemter op🙏

Mathias Trøjborg, udvalgsmedlem i størudvalget

stoerudvalg@karpefiskere.dk

 

Jeg har fisket siden jeg var helt lille samme med min far i div put søer efter ørreder med alm stang med prop og orm.

Der er brugt mange hyggelige stunder ved søerne, men da jeg bliv lidt ældre fald interessent for fiskeriet og det bliv ikke til så meget fiskeri.

I 2017 blive jeg spurgt af min onkel om jeg ikke skulle prøve at fisk efter sådan nogle stør, stør tænkte jeg hva er det for noget? Så bliv der vist billeder og fortalte lidt om det. Det skulle jeg da prøve så vi fandt ud af at der blev afholdt et arrangement ved Donslund Mølle hvor man kunne komme ud og prøve størfiskeri, det bliv desværre ikke til nogle fisk den dag men det skulle ikke slå mig ud så vi tog en tur til lystfiskergården i Roust et par uger efter. Siden er det blivet til en del tur dertil, men også til andre steder rundt i landet og i udlandet 1 gang til la motta i Tyskland uden fangst.

Karper kan også fanges en gang imellem vis de bider på. 

Benny Elling, udvalgsmedlem i størudvalget

stoerudvalg@karpefiskere.dk

 

Bosiddende i det midtjyske, jeg har fisket siden jeg var en lille knægt, og har igennem tiden beskæftiget mig med mange forskellige former inden for lystfiskeriet, og har altid været til det aktive fiskeri, det der med at side stille og bare vente på bid har ikke rigtig fanget mig... men.. 

I 2018 skulle det her størfiskeri så prøves og lige siden har alt fiskeriet så været passiv fiskeri med 300+ super aktive fights på cv'et 

At tá på en bip bip tur og så lande 500 kg.  stør på en dag, er i den grad aktiv fiskeri hvor der er tid og plads til max hygge. 

Har igennem årene fisket i mange af landets stør/karpe søer i vores lille land, ved siden af størfiskeriet hygger jeg mig også med karperne når jeg skal helt ned i gear.