Medlemslogin

Søg

Når man fisker karper, fisker man ofte med 3 stænger, og fiskeriets varighed strækker sig som regel natten over, eller endda flere dage.

Det betyder at man fylder en del ude på søen og at man producerer en del affald inden fiskeriet er overstået.

En karpefisker prøver altid, at holde sig så diskret som mulig ude ved en sø for ikke at genere andre mennesker ved søen.


Ved mange søer er der gangstier hvor folk er vant til at lufte deres hunde hver dag eller hvor de får deres daglige motion.
Vælger man at smide alt sit fiskegrej ud på sådan en gangsti, så kan man være sikker på at få ballade og dette kan ende med at karpefiskeri kan blive forbudt ved den pågældende sø.
Ved de fleste søer kan man ikke gøre sig helt ubemærket, men vælger man at holde sin plads ren og pæn, og ikke have udstyr flydende rundt udenfor teltet, er det sjældent et problem.

Hvis du finder en fiskeplads, hvor der ligger affald i forvejen, så gør os alle den tjeneste at samle det op og tage det med. Også selvom det ikke er dit affald. Det falder tilbage på alle karpefiskere, hvis der ligger affald ved søerne.
For altid at føle sig velkommen ved søerne, bør man altid overholde de 5 huskeregler som er nævnt herunder.
 

Huskeregler for alle fiskepladser.

1.    Forsøg altid, at placere dig et sted hvor du ikke er til gene for andre ved søen. Så lad være med at slå alt dit grej ud på en gangsti.

2.    Ser søen allerede ud til at huse mange fiskere så find et andet sted at fiske. For meget uro i vandet kan ødelægge dit og andres fiskeri.

3.    Vælger du alligevel at fiske i en sø med mange fiskere bør du tænke på om det er klogt at fiske med tre stænger. Du bør måske kun fiske med en eller to stænger i stedet, for ikke at genere de andre fiskere ved søen. 

4.    Hvis du kan se at der er nogle spinnefiskere ved søen og du kan se at de nærmer sig dine forfang, så tal med dem og fortælle dem hvor du har placeret dine forfang for at undgå, at de fanger dine liner.

5.    Husk altid at medbringe en affaldssæk og sørg altid for at samle alt affald op efter dig inden du forlader fiskepladsen. Det skal helst være sådan, at man ikke kan se du har været der når du forlader søen.


Knæk og bræk!