Medlemslogin

Søg

Det er let at komme i gang med at oprette dit eget websted. Kendskab til noget af det grundlæggende vil hjælpe dig på vej.

Hvad er et Content Management System?

Et content management system er software som giver dig mulighed for let, at oprette og administrere websider ved at adskille oprettelsen af dit indhold fra de mekanismer der bruges til at præsentere indholdet på internettet.

På dette websted er indholdet lagret i en database. Udseendet af webstedet frembringes af en skabelon. Joomla! softwaren samler skabelonen og indholdet for at skabe websider.

Websted og Administrator

Dit websted indeholder faktisk to separate websteder. Webstedet (også kaldet front end) er det som besøgende på dit websted får at se. Administrator (også kaldet back end) bruges kun af personer der administrerer dit websted. Du kan tilgå administrator ved at klikke på linket "Websteds administrator" i menuen "Brugermenu" (synlig når du er logget på) eller ved at tilføje /administrator efter dit domænenavn.

Log på administrator ved at anvende brugernavn og adgangskode som du oprettede under installationen af Joomla.

Logge på

For at logge på front end af dit websted skal du anvende log på formularen. Anvend brugernavn og adgangskode som blev oprettet som en del af installationsprocessen. Når du er logget på kan du oprette og redigere artikler.

Ved administration af din side, har du mulighed for at oprette indhold som kun brugere der er logget på, kan se.

Oprette en artikel

Når du er logget på, vil en ny menu være synlig. For at oprette en ny artikel, klik på linket "Tilføj artikel".

Det nye artikelinterface giver dig mange muligheder, men alt du behøver at gøre, er at tilføje en titel og indsætte noget indhold i indholdsområdet. For at gøre det muligt at se artiklen, så skal du sætte tilstanden til publiceret.

Du kan redigere en artikel ved at klikke på ikonet rediger (dette vises kun til brugere der har rettigheder til at redigere).

Skabelon og moduler

Udseende og funktionen af dit websted styres af en skabelon. Du kan ændre webstedsnavnet, baggrundsfarven, highlight farver og mere ved at redigere skabelonindstillingerne. I administrator gå ind under skabelonstile og klik på Min standard skabelon (Protostar). De fleste ændringer foretages på fanen indstillinger.

Boksene omkring hovedindholdet på webstedet kaldes moduler. Du kan ændre billedet i toppen af siden ved at redigere Billede modulet under moduler.

Lær mere

Der er meget mere der kan læres om hvordan du bruger Joomla! til at oprette webstedet som du forestiller dig. Du kan lære mere på Joomla! dokumentationswebstedet og igennem Joomla! foraerne.